Günümüz şartlarında teknolojik gelişmelerin insan hayatında kullanımı ve sağladığı faydaları önem ve öncelik derecesine göre sıraladığımızda, kuşkusuz önce insan sağlığı alanında teknoloji kullanımı ve faydaları ilk sırayı alacaktır. 


“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışı ile insanı merkeze alan ve kurulan devletlerin istikametini ve pusulasını insana çizilmesi, kültürümüz ve tarihimizin bize yüklediği bir sorumluluk olarak kabul edilmelidir.


Bu anlayışın günümüz şartlarında sürdürülmesi adına, teknolojinin kullanımı ile “insan” temalı projeler geliştirmek ve ilk olarak da insan sağlığına yönelik çalışmaların yerli, yenilikçi ve kendi kaynaklarımızla geliştirilmesi ve sağlık sektörünün kullanımına arz edilmesi önem kazanmaktadır. Bu nedenle insan sağlığına hizmet sunmakta olan sağlık tesislerinde, tıbbi ve teknolojik cihazların kullanılmasının yanı sıra, sunulan hizmetinde, teknoloji kullanarak ve sağlık hizmetinde zaman unsurunu dikkate alan, doğru zamanda, kabul edilebilir süre kadar hızlı sonuç veren, güvenilir ve doğru teşhis odaklı proje çalışmaları için; “Diagnostik Görüntüleme Sistemlerinde Yapay Zekâ Kullanımı ve İnovatif Paradigmalar” projesini hayata geçirmeye karar vermiş bulunmaktayız.


Sağlık sektöründe kullanılmakta olan tıbbi cihaz teknolojilerinin gelmiş olduğu nokta ile bu cihazlar kullanılarak yapılan tetkiklerin rapor edilmesi ve klinisyenlere doğru zamanda doğru sonuç vermek, sonuçların hasta yararına sunulması noktası arasında ciddi anlamda dikkate alınması gereken farklar görülmektedir.


Sunmakta olduğumuz projeler dizini ile kullanılmakta olan yüksek teknoloji ürünü tıbbi cihazlar ile yapılan tetkiklerin teknolojik iş akışı sürecinde yapay zekâ kullanımı ile destekleyerek, kabul edilebilir düzeyde hızlı ve güvenilir tetkik raporları ile ertelenemez ihtiyaç kabul ettiğimiz insan sağlığı için sektördeki önemli bir açığı kapatmayı hedeflemekteyiz. 


Mevcut piyasa şartlarında hizmet sunmakta olan birçok firmanın radyolojik görüntüleme kapsamında yapılan tetkiklerin raporlanmasında, sonuçlarının hasta sağlığına olumsuz yansımaları olabilecek ve geri dönüşü mümkün olmayan sağlık sorunlarına neden olacak derecede hatalı işlemler yapıldığına şahit olunmaktadır. Hizmet etmeye talip olduğumuz bu alanda faaliyet göstermek her işletmenin kolaylıkla talip olabileceği ve başarıya ulaştıracağı bir alan olmadığı kanaatindeyiz. Sektörde hizmet veren birçok firmanın, hizmetin kusursuz işletilmesi veya sürdürülebilirliği noktasında odak noktalarının mali kaygılar olduğu gözlemlenmektedir. Sektörde bu hizmet alanına talip olmayı planlayan veya planlamaktan dahi imtina eden sektör tecrübesi olan birçok insanla yapılan görüş alışverişinde de odaklanılan noktanın tetkik sayısı ile karşılığında sağlanacak mali getiriyi öncelediğine şahit olunmaktadır.


Bu görüşlerin ve sektörde hizmet vermekte olan işletmelerin süreçleri iyi irdelendiğinde çoğunun hatalı bir şablon ile kurgulandığını ve sonuçlarının da hatalı çıktılar olduğu görülecektir. İşletme olarak, bu hataları projemizin olgunlaşmasında önemli bir öğrenme süreci olarak değerlendirmiş ve bu hataların doğru cevaplarını bularak sağlam bir omurga üzerine proje inşa ederek, gelecekteki başarılara zemin oluşturmayı hedeflemekteyiz.